Lok Sabha anketleri: Eski Karnataka CM BS Yediyurappa oyunu Shivamogga'da kullanıyor, eyalette BJP için 25 sandalye öngörüyor | Dünya

Eski Karnataka başbakanı ve kıdemli BJP lideri BS Yediyurappa, Shivamogga'da oyunu eyaletin BJP şefi BY Vijayendra ve milletvekili ve oradan aday olan BY Raghavendra ile birlikte kullandı. Yediyurappa, BJP'nin eyaletteki 28 sandalyenin 25-26'sını kazanacağını söyledi.


Lok Sabha anketleri: Eski Karnataka CM BS Yediyurappa oyunu Shivamogga'da kullandı

ayrıca oku – Karnataka'da on dört Lok Sabha sandalyesi bugün seçime hazır. Büyük dövüşlerin ve rakiplerin listesi

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Yediyurappa, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere şunları söyledi: “En az 25-26 Lok Sabha seçim bölgesini kazanacağız. Herkesten çıkıp oy vermesini rica ediyorum çünkü adayı seçmek geleceğiniz için önemli.”

Shivamogga'dan bir BJP adayıyla yarışan BY Raghavendra şunları söyledi: “Çok mutluyum; BJP'ye karşı çok iyi bir atmosfer var. Seçmenlerimizin ve devletimizin seçmenlerinden milletin çıkarları doğrultusunda oy kullanmalarını rica ediyorum. İyi bir yüzde alacağımızı düşünüyorum.

Ayrıca iki ulusal parti ile bağımsız adaylar arasındaki ön seçimin sonuçları etkilemeyeceğini de belirtti. “Bu BJP ile Kongre arasındaki bir yarışma. Shivamogga'dan 10 ila 12 bağımsız aday var ve etki pek olası değil” diye ekledi.

Eski BJP bakanı Eshwarappa, oğluna ceza vermediği için partiye isyan etti ve Shivamogga'dan bağımsız bir aday olarak yarışıyor. Daha önce BS Yediyurappa'yı Karnataka'daki parti yerine ailesine öncelik vermekle suçlamıştı. Karnataka'daki toplam 28 Lok Sabha seçim bölgesinden 14'ü, Bijapur, Kalaburagi, Raichur, Bellary, Chikkodi, Belgaum, Bagalkot, Bidar, Koppal, Haveri, Dharwad, Uttara Kannada, Davanagere ve Shivamogga dahil olmak üzere oy verme günleridir.

Seçim Komisyonu'na göre, Karnataka'daki 14 seçim bölgesinde bu sabah saat 9.30'da seçmen katılımı yüzde 9,45 olarak kaydedildi.